LIBERATION NIGHT (FEVER) - 14 maart 2020 - 19:00-03:00

Evenement Geannuleerd

 

 

 

Op 14 maart 2020 waait een bevrijdingswind door het Koninklijk Legermuseum! Onze rijke collecties en de prestigieuze Bordiauhal zijn de basisingrediënten voor een dolle avond in het teken van de bevrijding!

Het uitgangspunt is de bevrijding van België in september 1944 (ook het thema van de nieuwe tentoonstelling “Oorlog-Bezetting-Bevrijding) en LIBERATION NIGHT (FEVER) is het perfecte excuus om helemaal uit de bol te gaan. Mode, spel en muziek zetten onze collecties op hun kop voor een onvergetelijke avond!

De studenten van het 5e beroepsjaar van het BISCHOFFSCHEIM Instituut hebben het hele jaar keihard gewerkt om hun visie op vrijheid in textielcreaties om te zetten. Als kers op de taart zullen de jonge ontwerpers de catwalk veroveren met een wervelende show die hun creatieve talenten aan de hoop op een vrije wereld koppelt.

ILPALINSESTO laat je de tentoonstelling “Oorlog-Bezetting-Bevrijding” op een speelse en hyperactieve manier ontdekken. De performers doen je door de collecties dwalen op zoek naar tips waarmee je je op een al even intrigerend als origineel bordspel kan voortbewegen. Een onuitgegeven artistieke voorstelling die je absoluut gezien moet hebben.

De ANDREWS BROTHERS verzorgen het muzikale luik van de avond. Wanneer 3 talentvolle vrouwelijke musici 3 jonge GI’s met zwoele stem ontmoeten, geeft dat een knallende cocktail van jazz en swing, met een vleugje peps en een streepje glamour.

Voor diegenen die er maar niet genoeg van kunnen krijgen, staan dynamische jonge gidsen klaar voor korte rondleidingen in de afdelingen “Interbellum” en “Tweede Wereldoorlog”.

De Victory Bar heeft hapjes en drankjes klaar om aan te sterken voor andere ontdekkingen.

AFTERPARTY : 01:00-03:00

En voor nog meer plezier verwelkomt het Museum een van de vijf afterparty’s die Brussels Museum voor de afsluiting van de editie 2020 van Museum Night Fever organiseert. Het Legermuseum presenteert een gemeenschappelijk project van de Brusselse artiesten LE MOTEL en ANTOINE DE SCHUYTER: een unieke, hypnotische en constant evoluerende live performance die alle zintuigen prikkelt.